Skip to content

Moving beyond the Harkness table to make a whole campus a convener of dynamic, inclusive dialogue and learning

劳伦斯维尔学院总体规划与实施

业主
The Lawrenceville School
位置
美国新泽西州罗伦斯威尔
规模
700 acres
专业领域
建筑
规划与城市设计
额外服务
景观
现况
In progress

Founded in 1810, The Lawrenceville School is a coeducational, independent college preparatory boarding school for students in grades 9 through 12. Located in the historic village of Lawrenceville, New Jersey, the school’s 200 year history includes its evolution from a one-building school house to its current 700-acre campus with historic Peabody and Stern buildings, and landscapes designed by Frederick Law Olmsted. Defining features of the school include its discussion-based, Socratic approach to learning—Harkness—and its residential house system.

Building upon the momentum of the school’s recently adopted strategic plan, Lawrenceville 20/20, the school initiated a campus master planning process to set the strategic plan in motion. The master plan for The Lawrenceville School is comprehensive in scope and addresses the pedestrianization of the campus, circulation and movement, landscape structure and spaces, natural systems and hydrology, and programming and identification of space needs, with focused investigations around maker spaces, dining, residential life, and a future field house. Underpinning all aspects of the plan is the desire to maintain a fine balance between its historic legacy and contemporary relevance.

Sasaki is currently collaborating with Lawrenceville to implement the final master plan. The first phase of implementation will include a new arts building and an athletic and dining complex.

The Gruss Center for Arts and Design establishes a sustainable connection between learning environments and the current historic nature of the Lawrenceville campus. Located between two existing structures, the new building will connect current classrooms with 15,000sf of new work-focused spaces on three levels that host, among other programs, student engagement areas, Maker Spaces (including wood and metal shops, Clean Labs and meeting rooms), Large storage areas in support of the Maker Spaces, a 2,000sf flexible room, and landscape spaces and plazas.

The flexible learning space was incorporated into the design to give the school a place to host a multitude of events, including science fairs, and even large lectures. This room could also be divided in half or quarters to host up to four groups conducting different meetings at one time.

The new Athletic and Dining Complex will replace the current Irwin Dining Hall and renovate the existing Lavino Field House to create a new complex that will include an ice rink, pool, basketball gym, fitness facilities, and a set of new landscape courts and plazas that connect to the fields.

想了解更多项目细节,请联系 Vinicius Gorgati.

Sasaki colorful logo Sasaki English