Skip to content

A bold campus vision where innovative pedagogies, architecture, landscape, and ecology come together to create a new paradigm for 21st century learning

The International School Nido de Aguilas 2050 Plan

业主
The International School Nido de Aguilas
位置
Santiago, Chile
规模
64 hectares
Team
Dupla
专业领域
规划与城市设计
额外服务
生态学
景观
现况
Completed September 2022
荣获奖项
Boston Society of Architects, Campus Planning and Urban Design Awards, Merit Award

The vision for the future of The International School Nido de Aguilas (Nido) seeks to re-engage the campus with its surrounding natural setting, create a strong heart that serves all divisions, and guide the campus’ physical growth by promoting a highly sustainable, compact, and universally accessible hub of knowledge.

Nido was founded in 1934 in eastern Santiago. Its pristine location on the foothills of the Andes provided a setting that advanced a core principle of the school: creating a strong connection between learning and the environment. Over the years, however, the school grew organically with new buildings occupying any available land with little regard to the quality of public spaces, and impact on the site’s ecology. A beautiful ravine corridor was covered to create a large surface parking lot and drop-off area, a stark example of how Nido’s foundational principles were being undermined.

The campus plan is the culmination of a year-long process involving all voices within the Nido community—students, faculty, alumni, and parents. A series of community forums and interviews established the foundation of the work. In collaboration with Dupla, a local practice in Santiago, the design team translated the school’s vision to create an open and dynamic global learning community into an inspiring plan that captures Nido’s remarkable potential.

As Nido embarks on a new chapter, Sasaki’s vision for the campus leverages the school’s connection to nature and creates an environment that fosters 21st century interdisciplinary, collaborative learning across buildings and landscapes. In the heart of the campus, proposed academic buildings foster new forms of learning and are unified by an interconnected public realm armature. An expanded and reinvigorated central green—The Nest—establishes a vibrant new social and intellectual hub for the entire school.

A rigorous analysis informed strategies to regenerate the site’s ecology. A key priority was to integrate the core academic campus (which only occupies 20% of Nido’s land) with the larger 64-hectare site. A range of initiatives were established to restore the hillsides, prevent erosion and regenerate the ravine corridor as it traversed the campus. The participation of the school community in this work, and its integration in the academic curriculum was paramount, underpinning the notion of the campus and landscape as a living laboratory for learning.

Lastly, strategic areas along the edge of the campus are devoted to community housing development and an institute for continuing education, creating a hub of knowledge that strengthens Nido’s role in its district and Santiago as a whole.

With a clear path towards implementation, the plan outlines a series of quick-wins and early actions while establishing a compelling framework that will guide the physical growth of the campus for years to come. You can read more about the plan here.

想了解更多项目细节,请联系 丹尼斯·派普斯.

Sasaki colorful logo Sasaki English