Skip to content

Combining dining and athletics under one roof to create a welcoming space for the entire academic community

The Lawrenceville School Tsai Dining & Athletics Complex

Client
The Lawrenceville School
Location
Lawrenceville, NJ
Size
253,000 GSF | 23 acre site
Team
Van Zelm, LeMessurier, Thornton Tomasetti
Services
Architecture
Additional Services
Landscape Architecture
Civil Engineering
Planning and Urban Design
Status
Estimated construction completion July 2023

Anchoring the second phase of implementation of the Lawrenceville School master plan, the Tsai Dining and Athletic Complex will reposition student life for the school by bringing together recreation, wellness, athletics, and dining into one interconnected environment.

The strategy includes both new buildings and the restoration of the historic Lavino Fieldhouse. New facilities include an ice rink, basketball gym, swimming pool, and a fitness center. The gym is designed to double as a function space that will serve multiple school functions.

The new dining facility accommodates over 500 students, staff and faculty daily. The design includes a mezzanine dedicated to freshman as a way to create a sense of belonging for new students. The main floor is subdivided into modules designed to foster community.

Building upon a well-established campus tradition, two new courtyards will promote links to the broader campus landscape and provide opportunities for outdoor programming.

At a larger scale, the project includes a new gateway and entry road for the campus, as well as new field and track facilities.

The design team fabricated a sectional model of the dining space in order to display all the systems working together at facade, ceiling, clerestory, and wall nooks.

For more information contact Vinicius Gorgati.

Sasaki colorful logo Sasaki 中文